16. sep. 1997

case study

Hvordan Igor økte salget sitt med 230 000 kr på rekordtid

Innledning:

For små bedrifter er marginene ofte trange, og hvert eneste salg teller. Uten de rette verktøyene kan det føles som om du kaster bort tid og penger på leads som aldri blir til noe. Igor visste dette altfor godt, men ved å ta i bruk Promedia og Al Dente CRM klarte han å snu virksomheten sin. Denne historien viser hvordan smarte løsninger kan frigjøre tid, kutte kostnader og hjelpe deg å få flere betalende kunder.

Bakgrunn:

Igor drev en liten, men stabil bedrift innen utleie av avfuktere. Som mange andre i bransjen, slet han med å generere kvalitetsleads og finne ut hvilke markedsføringstiltak som faktisk fungerte. Han brukte flere forskjellige kanaler, fra digital annonsering til tredjepartstjenester for leads, men oppnådde ikke de resultatene han ønsket. Problemene ble forverret av en stadig tøffere konkurranse, der mange av leadsene enten var uegnede eller uvillige til å kjøpe tjenesten hans.

Utfordringen:

Før Igor tok i bruk Promedia og Al Dente CRM, sto han overfor flere utfordringer:

  • Han brukte mye penger på markedsføring uten å vite hvilken kanal som ga best avkastning.

  • Mange av leadsene var ikke kvalifiserte, og han manglet et system for å følge opp de potensielle kundene som ikke svarte med en gang.

  • Tidligere strategier, som SEO, annonsering på Google og Facebook, samt samarbeid med ulike markedsføringsbyråer, ga ikke ønsket effekt.

Løsningen:

Ved å implementere Promedia og Al Dente CRM fikk Igor en komplett løsning for å generere, spore og følge opp leadsene sine. Med dette systemet kunne han:

  • Spore nøyaktig hvilke kilder som ga ham kvalitetsleads og måle avkastningen på hver markedsføringskanal.

  • Automatisere oppfølgingen av potensielle kunder via SMS og e-post, noe som sikret at ingen leads gikk tapt.

  • Bruke et brukervennlig dashboard for å holde oversikt over hele salgstrakten – fra leads til betalende kunder.

  • Forbedre bedriftens omdømme ved å samle inn og vise frem positive kundeanmeldelser.

Resultatet:

Etter kun noen få måneder med Promedia og Al Dente CRM, hadde Igor økt inntektene sine med hele 230 000 kroner, bare fra én markedsføringskanal. I tillegg kunne han avslutte dyre abonnementer på ineffektive tjenester og fokusere på det som faktisk ga resultater.