Slik Oppretter du en Google Ads Kampanje med Positiv Avkastning fra Bunnen av

Innholdsfortegnelse

I dag har annonsering blitt en avgjørende del av en vellykket markedsføringsstrategi. Blant det store utvalget av kanaler skiller Google Ads seg ut som en kraftig plattform som lar bedrifter nå sin målgruppe med presisjon og intensjon.

Imidlertid krever det å lage en Google Ads-kampanje som ikke bare tiltrekker seg klikk, men også genererer positiv avkastning på investeringen (ROI), grundig planlegging og gjennomføring.

I denne mini guiden vil vi guide deg gjennom prosessen med å opprette en Google Ads-kampanje med positiv ROI fra bunnen av.

Kom i Gang

Før du dykker ned i detaljene med kampanjeoppsettet, er det viktig å definere målene og målsetningene dine.

Ønsker du å øke nettrafikken, generere leads eller øke salget? Å klart definere målene dine vil hjelpe deg med å forme en fornuftig kampanjestategi og det blir enklere å ta riktig beslutninger.

Konkurrent research

Å forstå konkurrentene dine og strategiene deres er avgjørende for å skaffe deg selv, en konkurransefordel. Research de viktigste aktørene i bransjen din, identifiser målrettede søkeord og analyser annonseskrivingen og landingssidene de bruker. Denne informasjonen vil gi innsikt i effektive strategier og hjelpe deg med å differensiere kampanjen din.

1) Opprett en Google Ads konto

For å komme i gang med Google Ads trenger du en Google Ads-konto. Hvis du ikke allerede har en, må du registrere deg for en konto. Når du er logget inn, bør du sette deg inn i plattformens grensesnitt og navigasjonssystem.

Screenshot 2023 08 11 at 23.20.02

2) Sett opp kampanjestruktur

En velfungerende plan legger grunnlaget for en suksessfull Google Ads-kampanje. Her er det viktig å starte med å velge hvilken type kampanje som passer best for det du ønsker å oppnå. Dette kan for eksempel være:

  • Søk,
  • Display
  • Video

avhengig av målene dine.

Inne i hver kampanje lager du deretter grupper med relevante annonser som bygger på spesifikke temaer eller produkter.

Dette kan sammenlignes med å organisere en butikk i ulike avdelinger. La oss si at du driver en nettbutikk som selger både klær og elektronikk. Du kan opprette en Søk-kampanje for klær og en annen for elektronikk.

3) Sett opp sporing

Å ha god oversikt over hvordan kampanjen din presterer, er veldig viktig. Dette er omtrent som å sjekke om et frø du plantet vokser godt eller ikke. For å gjøre dette, bruker vi verktøy som Google Analytics og Google Ads-konverteringssporing på nettsiden din.

Ved å gjøre dette, får du verdifulle opplysninger om hva folk gjør på nettsiden din, hvor mange av dem faktisk gjør noe viktig (som å kjøpe noe eller melde seg på nyhetsbrevet ditt), og hvordan annonsene dine fungerer. Tenk på det som å ha et kart som viser veien til gode resultater.

Screenshot 2023 08 11 at 23.33.59

4) Søkeord research og annonsegrupper

Søkeordforskning er hjørnesteinen i vellykkede Google Ads-kampanjer. Bruk verktøy som Googles Keyword Planner og tredjeparts søkeordverktøy for å identifisere relevante søkeord for bedriften din. Organiser disse søkeordene i tett tematiske annonsegrupper.

Når du lager annonsene, er det viktig å bruke ord som passer til gruppene du har laget. Slik kan du fremheve hvorfor produktene eller tjenestene dine er spesielle og skiller seg ut.

5) Oppsett av Kampanjer for Midten av salgstrakten (MOF)


Kampanjer midt i veien handler om å nå folk som allerede vet om et problem eller noe de trenger, men som fortsatt tenker på hvilke løsninger de skal velge. Dette er som når du vet du trenger noe, men du bestemmer deg fortsatt for hva som er den beste måten å få det på.

I disse kampanjene kan du bruke annonser som minner folk om nettsiden din eller ting de har sett før. For eksempel, hvis noen har vært på nettsiden din før eller klikket på en annonse, kan du vise dem annonser igjen. Du kan også lage spesialtilpassede annonser som viser ting de har sett på før, for å hjelpe dem å huske og vurdere det bedre.

Oppsett av Kampanjer for bunnen av salgstrakten (BOF)

Kampanjer for bunnen av trakten fokuserer på brukere som er klare til å handle. Disse kampanjene kan inkludere merkevaresøkeord, spesifikke produktnavn og annonser for sammenligning med konkurrenter.

Lag engasjerende handlings oppfordringer og rett brukerne til dedikerte landingssider som gir en sømløs opplevelse og lette konverteringer.

Optimalisering og Forbedring

Å opprette en Google Ads-kampanje er ikke en «sett-og-glem» -prosess. Overvåk jevnlig kampanjens KPIer, som klikkfrekvens, konverteringsfrekvens og kostnad per konvertering. Identifiser søkeord, annonser og annonsegrupper som underpresterer, og gjør datadrevne justeringer.

A/B-test forskjellige annonsevarianter og utforming av landingssider kan hjelpe deg med å kontinuerlig forbedre kampanjens ytelse.

Avslutningsvis

Å opprette en Google Ads-kampanje med positiv avkastning fra bunnen av krever grundig planlegging, forskning og løpende optimalisering. Ved å følge trinnene som er beskrevet i denne guiden, vil du være godt på vei til å nå målgruppen din på en effektiv måte, generere konverteringer og oppnå en positiv avkastning på annonseringsinvesteringen din. Husk at hver kampanje er unik, så vær forberedt på å tilpasse og forfine strategiene dine basert på sanntids prestasjonsdata.

Kontakt oss

Meld deg på nyhetsbrev

Har du noen spørsmål?