Hvor ofte bør du dele innhold på sosiale medier?

Innhold på sosiale medier

Det er ingen hemmelighet at sosiale medier er et effektivt verktøy for bedrifter. Det lar deg få kontakt med kunder og følgere på en måte som ikke var mulig før. Men hvor ofte bør du publisere innhold på sosiale medier? Og hva slags innhold bør du legge ut?

Det er ingen one-size-fits-all svar på disse spørsmålene. Hver virksomhet er forskjellig, og hyppigheten og typen innhold som fungerer best vil variere avhengig av bransje og målgruppe. Det er imidlertid noen generelle retningslinjer du kan følge for å finne ut hvor ofte du bør publisere innhold på sosiale medier.

I denne artikkelen diskuterer vi noen tips for å bestemme hvor ofte man bør publisere på hver plattform og utforske fordelene med markedsføring på sosiale medie. Vi vil også gi eksempler på bedrifter som bruker sosiale medier effektivt for å nå sin målgruppe.

Hva er markedsføring i sosiale medier, og hvordan kan det være til nytte for bedriften min?

Markedsføring i sosiale medier er prosessen med å bruke nettbaserte plattformer som Facebook, Twitter og LinkedIn for å bygge relasjoner og samhandle med potensielle og nåværende kunder. Det kan være et kraftig verktøy for bedrifter i alle størrelser og kan hjelpe deg med å nå nye kunder, få kontakt med eksisterende kunder og generere potensielle salg og salg.

Det er mange fordeler med markedsføring på sosiale medier, inkludert:

 • Økt merkevarebevissthet: Når du legger ut innhold på sosiale medier, blir det eksponert for et bredere publikum enn nettstedet eller e-postlisten din. Dette kan bidra til å øke merkekjennskapen og nå nye kunder.

– Større rekkevidde: Sosiale medieplattformer har stor rekkevidde, og kan hjelpe deg med å komme i kontakt med flere mennesker enn tradisjonelle annonseringsmetoder.

 • Økt trafikk: Sosiale medier-innlegg kan lede trafikk til nettstedet ditt, bloggen eller nettbutikken din.

– Større kundeengasjement: Sosiale medieplattformer lar deg få kontakt med kunder på en personlig måte, noe som kan føre til økt lojalitet og salg.

 • Lavere kostnader: Sammenlignet med andre former for nettmarkedsføring er markedsføring på sosiale medier relativt lav kostnad. Du kan nå et stort publikum til en brøkdel av prisen for tradisjonelle annonseringsmetoder.

Hvis du ikke bruker markedsføring på sosiale medier nå, er det på tide å begynne. Det er en fin måte å få kontakt med flere kunder og utvide virksomheten din.

Hvordan bestemmer jeg hvor ofte jeg skal legge ut på hver plattform?

Det er viktig å vurdere hvor ofte du skal legge ut på hver plattform når du lager din markedsføringsstrategi for sosiale medier. Hver plattform har sine unike brukere og beste praksis for publiseringsfrekvens. Her er noen generelle retningslinjer for hvor ofte du skal legge ut på populære sosiale medieplattformer:

Facebook: 1-2 ganger per dag
LinkedIn: 1 gang per dag
Twitter: 3-5 ganger om dagen
Instagram: 1-2 ganger om dagen
Pinterest: 2 ganger per dag
Tumblr: 5-10 ganger per dag
Google+: 2 ganger om dagen

Som du kan se, varierer frekvensen for hver plattform veldig. Det er viktig å eksperimentere med ulike innleggsfrekvenser for å se hva som fungerer best for virksomheten din. Du kan finne ut at du må legge ut mer eller sjeldnere, avhengig av din bransje og målgruppe.

Blue Organic Shape Winter Sale Banner

Eksempler på bedrifter som bruker sosiale medier effektivt

For å hjelpe deg i gang, her er noen eksempler på bedrifter som bruker sosiale medier effektivt:

 • Nike: Nike er en mester i markedsføring på sosiale medier. De bruker sosiale medier for å få kontakt med kunder og markedsføre produktene deres. Nike gjør også en god jobb med å bruke forskjellige plattformer for å nå forskjellige målgrupper. For eksempel bruker de Instagram for å få kontakt med unge, trendsettende kunder og Twitter for å engasjere seg med idrettsutøvere og sportsfans.
 • Starbucks: Starbucks er et utmerket eksempel på et selskap som bruker sosiale medier effektivt. De bruker sosiale medier for å få kontakt med kunder, markedsføre merkevaren deres og drive salg. Starbucks gjør også en god jobb med å bruke forskjellige plattformer for å nå forskjellige målgrupper. For eksempel bruker de Snapchat for å få kontakt med unge voksne og Twitter for å engasjere seg med kaffeelskere.
 • Oreo: Oreo er et annet godt eksempel på et selskap som bruker sosiale medier for å få kontakt med kundene sine. De bruker sosiale medier for å markedsføre produktene sine, engasjere seg med kunder og drive salg. Oreo gjør også en god jobb med å bruke forskjellige plattformer for å nå forskjellige målgrupper. For eksempel bruker de Facebook for å få kontakt med foreldre og Twitter for å kommunisere med tenåringer og unge voksne.

Hvilken type innhold bør jeg legge ut på sosiale medier for å engasjere publikum?

Når du lager innhold for sosiale medier, er det viktig å vurdere hvilken type innhold som vil appellere til publikum. Det mest effektive innholdet for sosiale medier faller inn i en av to kategorier: pedagogisk eller underholdende. Pedagogisk innhold gir nyttig informasjon eller tips som kan hjelpe publikum med å løse et problem eller lære noe nytt. Underholdende innhold er designet for å underholde og engasjere publikum. Det kan være alt fra et morsomt meme til en interessant artikkel.

Når du skal bestemme hvilken type innhold du skal legge ut på sosiale medier, er det viktig å ta hensyn til målgruppen din. Hvis du retter deg mot unge voksne, kan underholdningsinnhold fungere best. Hvis du målretter mot foreldre, kan pedagogisk innhold fungere bedre. Det er viktig å teste ut ulike typer innhold for å se hva som appellerer til publikum.

Hvordan kan jeg bruke sosiale medier til å komme i kontakt med kunder og følgere på en måte som ikke var mulig før?

En av de beste måtene å bruke sosiale medier på er å få kontakt med kunder og følgere på en måte som ikke var mulig før. Du kan for eksempel bruke sosiale medier til å svare på spørsmål fra kunder, be om tilbakemeldinger og gi kundestøtte. Du kan også bruke sosiale medier for å komme i kontakt med kunder på et mer personlig nivå. Du kan for eksempel legge ut innlegg om kommende produkter, nye kampanjer eller bedriftskulturen din.

En annen fin måte å bruke sosiale medier på er å drive trafikk til nettstedet ditt. Du kan gjøre dette ved å dele linker til nettstedets blogginnlegg, produktsider eller landingssider. Du kan også bruke sosiale medier til å promotere bedriftens arrangementer og øke bevisstheten om merkevaren din.

Hvordan kan jeg måle suksessen til kampanjene mine på sosiale medier?

Det kan være vanskelig å måle suksessen til kampanjene dine på sosiale medier. Det er imidlertid noen få nøkkelberegninger du kan spore for å få en følelse av hvor gode kampanjene dine gir. Noen av de viktigste beregningene inkluderer:

– Engasjement: Denne beregningen måler hvor mange personer som samhandler med innholdet ditt. Du kan spore engasjement ved å måle antall likes, delinger, kommentarer og klikk på innholdet ditt.

– Trafikk: Denne beregningen måler hvor mange som besøker nettstedet ditt som et resultat av kampanjene dine på sosiale medier. Du kan spore denne beregningen ved å bruke Google Analytics eller andre sporingsverktøy.

 • Konverteringsfrekvens: Denne beregningen måler hvor mange mennesker som konverterer fra besøkende på sosiale medier til kunder. Du kan spore denne beregningen ved å bruke konverteringssporingsverktøy som Google AdWords eller Facebook Pixel.

Hva er noen tips for å bruke sosiale medier effektivt for å nå målgruppen min?’

Tips for effektiv bruk av sosiale medier for å nå din målgruppe:

 1. Kjenn målgruppen din: Det er viktig å vite hvem du retter mot med kampanjene dine i sosiale medier. Dette vil hjelpe deg med å bestemme typen innhold du skal legge ut og plattformene du skal bruke.
 2. Eksperimenter med forskjellig innhold: Ikke alt innhold vil gi resonans hos alle målgrupper. Prøv å eksperimentere med ulike typer innhold for å se hva som fungerer best for deg.
 3. Bruk sosiale medier for å få kontakt med kunder: Bruk sosiale medier for å få kontakt med kunder på en måte som ikke var mulig før. Du kan for eksempel bruke sosiale medier til å svare på spørsmål fra kunder, be om tilbakemeldinger og gi kundestøtte.
 4. Led trafikk til nettstedet ditt: Du kan bruke sosiale medier til å lede trafikk til nettstedet ditt ved å dele linker til nettstedets blogginnlegg, produktsider eller landingssider.
 5. Mål suksessen til kampanjene dine: Det er viktig å spore suksessen til kampanjene dine på sosiale medier, slik at du kan måle effektiviteten og gjøre nødvendige justeringer. Noen nøkkelberegninger å spore inkluderer engasjement, trafikk og konverteringsfrekvens.

Er det noen risiko forbundet med bruk av sosiale medier til markedsføringsformål?

Mens sosiale medier er et kraftig verktøy som kan brukes til å nå et bredt publikum, er det noen få risikoer forbundet med å bruke det til markedsføringsformål. En av de største risikoene er at du kanskje ikke kan spore suksessen til kampanjene dine nøyaktig. Dette kan gjøre det vanskelig å avgjøre om innsatsen din gir resultater. En annen risiko er at du kanskje ikke når målgruppen din. Dette gjelder spesielt hvis du er avhengig av organisk rekkevidde i stedet for betalt annonsering. I tillegg er det en risiko for at konkurrenter kan stjele ideene dine eller kapre kontoene dine. Dette kan føre til negativ publisitet eller til og med rettslige krav. Det er viktig å ta hensyn til disse risikoene når du planlegger kampanjene dine for sosiale medier.

Sosiale medier kan være et kraftig verktøy for å markedsføre virksomheten din. Det er imidlertid viktig å bruke det effektivt for å nå målgruppen din og oppnå ønskede resultater. I denne artikkelen har vi skissert noen tips for å bruke sosiale medier effektivt for å nå målgruppen din. Vi har også diskutert risikoene forbundet med bruk av sosiale medier til markedsføringsformål. Ved å forstå disse tipsene og risikoene kan du ta informerte beslutninger om hvordan du best kan bruke sosiale medier for virksomheten din.

Innholdsfortegnelse

Lyst til å bli kunde?

Start din vekstreise hos oss

- Bli kontaktet av en markedsføringskonsulent

Kontakt oss

Hva trenger du hjelp med?
Legg inn kontakt informasjon
Fortell oss kort om hva dere trenger

Start din vekst reise hos oss

Abonner på nyhetsbrev