Oct 18, 2024

Slik øker du troverdigheten til bedriftens nettside: 20 effektive råd

Som digitale markedsførere er det viktig å lede en besøkende på en nettside gjennom hele kjøpsreisen, og redusere friksjon ved hvert steg med tydelige tillitsfaktorer. Siden hver organisasjon, nettside og kjøpsreise er unik, vil tipsene nedenfor kunne være relevant på ulike nivåer av tillitshierarkiet for forskjellige besøkende. Her er 20 måter å bygge tillit på nettsider:

1. SIKRE AT NETTSTEDET ER HTTPS-SIKKERT

Den første muligheten for å bygge tillit skjer allerede i nettadressen. En sikker nettside vises med "HTTPS" og en hengelås-ikon til venstre for URL-en. Mangler dette, kan det føre til mistillit. Sørg for å sikre nettstedet ditt med HTTPS.

2. BRUK HØY-KVALITETS BILDER

Dårlige eller generiske bilder kan svekke oppfatningen av merkevaren din. Bruk profesjonelle, skarpe bilder som er godt tilpasset nettsidens design for å formidle kvalitet.

3. UNNGÅ FAGUTTRYKK OG SJARGONG

Fagterminologi kan forvirre besøkende. Hold språket enkelt og profesjonelt, slik at besøkende fra ulike bakgrunner og regioner forstår innholdet uten problemer.

4. VÆR KONSEKVENT MED MERKEVAREN OG BUDSKAPET

Konsistens i design, farger, språk og budskap bygger tillit. Enhver endring i merkevareidentiteten kan skape usikkerhet hos de besøkende.

5. FREMHEV TESTIMONIALS OG CASE-STUDIER

Sosiale bevis som kundeanmeldelser, case-studier og vurderinger fra tredjepartsplattformer som Trustpilot øker tilliten til din virksomhet.

6. VIS SERTIFISERINGER OG PRISER

Ved å vise frem sertifikater, priser eller partnerskap med kjente aktører i bransjen, bygger du umiddelbar troverdighet.

7. INNRØM DINE ULEMPER

Å være ærlig om eventuelle svakheter i produktene eller tjenestene dine viser integritet. 40 % av B2B-kjøpere sier at negative anmeldelser øker troverdigheten.

8. GI MER VERDI GJENNOM KUNNSKAPSDELING

Fokuser på å gi læring og verdi, ikke bare på salg. Ved å dele innsiktsfullt innhold bygger du tillit hos publikum som ser deg som en ekspert på området.

9. INKLUDER KUNDENE I INNHOLDET

La innholdet ditt være relevant for målgruppen ved å inkludere deres perspektiver, utfordringer og behov. Dette øker engasjementet og tilliten.

10. PRESENTER BEDRIFTENS INFORMASJON

Ha en "om oss"-side med informasjon om bedriftens verdier, historie, og nøkkelpersoner. Dette skaper åpenhet og gir besøkende et bedre inntrykk av hvem dere er.

11. TILPASS INNHOLDET

Personalisering øker relevansen for besøkende og dermed også tilliten. Skreddersy innhold basert på den enkeltes preferanser og handlinger.

12. GJØR TEAMET DITT KJENT

Å vise bilder og profiler av de ansatte gjør bedriften mer menneskelig. En "møt teamet"-side kan være effektiv for å bygge tillit.

13. HOLD DESIGNET MODERNE

Et moderne, rent og responsivt design formidler profesjonalitet. Et godt design viser at du bryr deg om brukeropplevelsen og dermed også om kundene dine.

14. INTEGRER SOSIALE MEDIER

Sosiale medier gir en ekstra kanal for å bygge tillit. Ved å vise at du er aktiv på sosiale plattformer, gir du besøkende en følelse av åpenhet og tilgjengelighet.

15. HOLD SIDEN OPPDATERT

Forlatte bloggsider eller utdaterte tilbud svekker tilliten. Oppdater innholdet jevnlig for å vise at nettstedet er levende og relevant.

16. UNNGÅ ØDELAGTE LENKER

Sørg for at alle lenker på nettstedet fungerer. Bruk verktøy for å identifisere ødelagte lenker, da disse kan skape frustrasjon og mistillit hos besøkende.

17. BEGRENS ANNONSER OG DISTRAKSJONER

For mange annonser kan distrahere og irritere besøkende. Begrens antall annonser for å opprettholde en profesjonell og pålitelig opplevelse.

18. GJØR DET ENKELT Å KONTAKTE DEG

Tilby flere kontaktmuligheter som telefon, e-post eller live chat. En enkel og tilgjengelig kundeservice øker tilliten.

19. VIS GARANTIER OG VILKÅR ÅPENT

Sørg for at viktig informasjon som priser, vilkår og personvernregler er lett tilgjengelig. Åpenhet om alle vilkår og garantier bygger tillit.

20. FORBEDRE LASTEHASTIGHETEN

Nettsider som laster sakte mister ofte besøkende. Optimaliser lastetiden for å gi en smidig opplevelse og sikre at besøkende får se innholdet ditt.

Ved å implementere disse 20 strategiene kan du bygge tillit på nettstedet ditt og skape en trygg og pålitelig opplevelse for besøkende.